Noorderkempen & omgeving

Verken de streek...

Verblijfpark Keienven is gelegen in de Noorderkempen, een bosrijke streek dichtbij allerlei bezienswaardigheden.
Wat er in de (directe) omgeving allemaal bezien, bezocht of gedaan kan worden:

Fietsroutes

De eerste bewegwijzerde fietsroute in de provincie: de Heideroute. Dat ze vooral de Kalmthoutse Heide doorkruist, zal je niet verbazen. Het landelijke Brecht, met een verscheidenheid aan landschappen en de prachtige Kathedraal van de Heide, vormt het decor voor de Jan vander Nootroute.

Wuustwezel, de grootste landbouwgemeente van Vlaanderen, verken je via de Weilandroute.
De Grenzeloze Route brengt je via Essen in Nederland.
Welk traject je ook kiest, je fietst steeds door een groene oase van rust...

> Klik hier voor meer informatie over fietsen in de streek

Wandelroutes

Rijke Antwerpenaren lieten ten noorden van de stad schitterende 'huizen van plaisantie' optrekken. Je kan in Brasschaat en Kapellen heerlijke wandelingen maken: huizen en kastelen kijken, de wandelbossen Inslag en Uitlegger intrekken of prachtige staaltjes van tuinarchitectuur bewonderen.

Heel bijzonder is de Kapelse astronomische klok. Wie meer actie wil, vindt die zeker in het Sport- en Recreatiecentrum van Brasschaat.
Golf, polo en paardensport zijn in deze gemeenten heel populair.

> Klik hier voor meer informatie over wandelen in de streek

Kalmthoutse heide

Kalmthout is een residentiële gemeente met heidense rust. Hier kan u grenzeloos wandelen in het natuurpark De Zoom-Kalmthoutse Heide. De tentoonstelling van het Natuureducatief Centrum (NEC) ’De Vroente’ geeft antwoord op al uw vragen over dat natuurpark. De natuurgebieden de Maatjes en het Klein Schietveld zijn een prachtig alternatief voor de wandelaar die rust en stilte opzoekt.

Je kan de Kalmthoutse heide vanaf ons verblijfpark bereiken met de wagen (+/- 15 min.) of met de fiets (+/- 50 min.).

> Klik hier voor meer informatie over de Kalmthoutse heide
 

De Bakkersmolen

In Wildert draait de Bakkersmolen, de jongste windmolen van Vlaanderen. In zijn schaduw ligt het Stoommuseum, met tientallen indrukwekkende machines.
Enkele stappen verder toont het Bakkerij-museum alles wat je nodig hebt om bakker te spelen.
Kortom, Essen is leerrijk, leuk en lekker: probeer in het winkeltje maar eens te weerstaan aan de molenkoeken.

Je kan de bakkersmolen en de musea vanaf ons verblijfpark bereiken met de wagen (+/- 15 min.) of met de fiets (+/- 50 min.).

> Klik hier voor meer informatie over de Bakkersmolen

Het bijenteeltmuseum

In het Bijenteeltmuseum, naast de Kalmthoutse heide gelegen, wordt de wondere wereld van de honing-bij en de imkerij van vroeger en nu uit de doeken gedaan. Levende bijen kan u bekijken in de glazen bijenkasten. Een beetje verder treft u het befaamde Arboretum aan.

Je kan het bijenteeltmuseum en het arboretum vanaf ons verblijfpark bereiken met de wagen (+/- 15 min.) of met de fiets (+/- 50 min.).

> Klik hier voor meer informatie over het bijenteeltmuseum
 

Suske & Wiske museum

Het educatieve Suske en Wiske Kindermuseum is een initiatief van de provincie Antwerpen i.s.m. studio Vandersteen. Leerlingen van de tweede en derde graad lager onderwijs leren hier op creatieve wijze hoe een stripverhaal tot stand komt. Het museum en de knutselateliers zijn ondergebracht in de verbouwde villa van Willy Vandersteen. Een bezoek is enkel mogelijk na afspraak.

Je kan het Suske & Wiske museum vanaf ons verblijfpark bereiken met de wagen (+/- 25 min.) of met de fiets (+/- 55 min.).

> Klik hier voor meer informatie over het Suske & Wiske museum

Trappistenabdij Westmalle

Te midden van het geklasseerde landschap van de mooie Kempense gemeente Malle vind je de Trappistenabdij. De monniken brouwen er één van de zes enige en echte trappistenbieren en maken er kaas, volgens aloude procédés.
Het befaamde trappistenbier: de Westmalse Dubbel en Tripel kan je proeven in het Café Trappisten. Bovendien kan je er zo'n Trappist van het vat drinken, met of zonder een portie Trappistenkaas. Die kaas kan je trouwens kopen aan de hoofdingang van de abdij.
Je kan de Trappistenabdij vanaf ons verblijfpark bereiken met de wagen (+/- 35 min.).

> Klik hier voor meer informatie over de Trappistenabdij van Westmalle

Antwerpen

Antwerpen is te veel om op te noemen ; de Schelde, mooie historische gebouwen, gezellige straatjes, unieke winkels, knusse cafés en restaurants, interessante musea, de Zoo en nog veel meer !

Je kan Antwerpen vanaf ons verblijfpark bezoeken met de wagen (+/- 20 min.) of met de lijnbus (+/- 35 min.).

> Klik hier voor meer informatie over Antwerpen

Breda

Breda is een stad waar het rijke verleden en het bruisende heden zo zijn gecombineerd, dat met recht gesproken kan worden van een stad met karakter. U leert deze Bourgondische, groene en historische stad vast en zeker op een heel andere manier kennen.

Je kan Breda vanaf ons verblijfpark bezoeken met de wagen (+/- 30 min.).

> Klik hier voor meer informatie over Breda

Meer over:


 


We hebben